Srbija

Registrovano 49 obolelih od gripa

U Srbiji je do danas potvrdjeno 49 obolelih od gripa, registrovano je pet smrtnih ishoda, a petoro ljudi je u teškom stanju na bolničkom lečenju, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Medju preminulima kod četiri osobe je dokazano prisustvo virusa gripa AH1N1, a kod jedne osobe virus gripa tipa A. Reč je o nevakcinisanim osobama starosti od 27 do 63 godine, od kojih su njih troje bili hronični bolesnici srca i pluća, a dve osobe nisu pripadale grupama stanovništva pod povećanim rizikom.

U saopštenju se navodi da su umrle osobe sa teritorije grada Beograda, Južnobanatskog, Moravičkog i Pčinjskog okruga.

U saopštenju se ističe da je u Srbiji registrovan trend povećanja broja obolelih od oboljenja sličnih gripu u svim uzrasnim kategorijama.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend