Srbija

Rekonstrukcija pruge Beograd-Bar do 2014. godine

Ministar infrastrukture Srbije Milutin Mrkonjić založio se u sredu da se pruga Beograd-Bar rekonstruiše...

Ministar infrastrukture Srbije Milutin Mrkonjić založio se u sredu da se pruga Beograd-Bar rekonstruiše do 2014. godine da bi se postiglo da vozovi tu relaciju od 450 kilometara prelaze za sedam sati.

Mrkonjić je predstavljajući Studiju izvodljivosti za rekonstrukciju pruge kazao da bi u tom slučaju prosečna brzina vozova bila 85 kilometara na sat, da bi se godišnje prevozilo 5,2 miliona tona robe, umesto sadašnjih oko milion tona, i da bi se dnevno tom prugom prevozilo 8.000 ljudi.

Pomoćnica ministra saobraćaja Crne Gore Vida Stevanović je kazala da je za Crnu Goru ta varijanta prihvatljiva i dodala da Crna Gora najviše može obezbediti 138 miliona evra za obnovu pruge, koliko i predvidja studija.

Na osnovu Studije, za rekonstrukciju pruge potrebno je 336 miliona evra, od čega Srbija treba da obezbedi 198 miliona evra

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend