Srbija

Rešiti slučaj Mire Marković

Socijalisti se zalažu da se slučaj Mire Marković razreši i da se tako na njega stavi tačka, kaže lider SPS-a Ivica Dačić.

Dačić je izjavio da se socijalisti zalažu da se razreši pitanje krivične odgovornosti udovice bivšeg predsednika SPS-a Slobodana Miloševića i predsednice JUL-a Mire Marković.

"Više puta smo se kao stranka zalagali da se to pitanje razreši", rekao je Dačić novinarima povodom nedavne izjave strančkog kolege Milutina Mrkonjića da radi na povratku porodice Milošević u Srbiju.

Dačić je ponovio generalni stav socijalista – "ako je neko kriv neka odgovora", navodeći da se to odnosi i na Markovićevu. On je dodao da je od tog slučaja prošlo dosta vremena i da na njega treba "staviti tačku".

Mrkonjić je u subotu u Požarevcu prilikom obeležavanja godišnjice smrti Miloševića, koji je premeinuo u Haškom Tribunalu, rekao novinarima da očekuje da će Miloševićeva porodica jednog dana moći da se vrati u Srbiju, ali nije želeo da kaže kada i kako.

"Radimo na tome da dođu, to je sve za sada", rekao je Mrkonjić, dodavši da je došao na Miloševićev grob kao prijatelj, a ne kao funkcioner SPS-a.

Dačić je, povodom te izjave stranačkog kolege, rekao da je "poznato da Mrkonjić ima specifičan lični odnos" sa Miloševićem.

Srpski pravosudni organi terete Markovićevu za zloupotrebu službenog položaja u vezi da dodelom stana, a protiv nje se vodi i istraga u odsustvu zbog sumnje da je zajedno sa sinom Markom organizovala šverc duvana u Srbiju tokom devedesetih godina.

Dačić, koji je ministar unutrašnjih poslova, prethodno je sa ambasadorkom SAD u Beogradu Meri Vorlik u Palati Srbija potpisao primopredaju donacije vredne više od milion dolara za Upravu kriminalističke policije.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend