Srbija

Sabor SPC će raspravljati o Artemiju

Patrijarh srpski Irinej izjavio je u ponedeljak da će Sabor Srpske pravoslavne crkve, koji počinje u sredu, raspravljati o odnosu umirovljenog episkopa Artemija prema saborskim odlukama i shvatanju crkvenog poretka.

U odgovoru na dopis umirivljenog episkopa Artemija od 13. oktobra patrijarh Irinej je, kako je objavljeno na sajtu SPC, naveo da ne postoji nijedan razlog za reviziju odluke Svetog arhijerejskog Sabora SPC kojom je Artemije razrešen dužnosti episkopa raško-prizrenskog.

"Vaša nekanonska aktivnost posle njenog stupanja na snagu, a narocito ovaj vaš poslednji dopis, dokazuje njenu apsolutnu opravdanost", naveo je Irinej i dodao da nisu tačna Artemijeva "olako izrečena i tendenciozna predvidjanja…završnog kaznenog čina koji treba da se odigra na Saboru u novembru".

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend