Srbija

Šarančić negirao krivicu

Bivši direktor Železnica Srbije Milanko Šarančić negirao je u četvrtak pred Specijalnim sudom krivicu za zloupotrebe u nabavkama vozova i naveo da je proces koji se protiv njega vodi politički, a da "iza svega stoji Demokratska stranka".

Šarančić je u odbrani pred sudom naveo da je bio u sukobu sa funkcionerom DS i gradonačelnikom Beograda Draganom Djilasom.

"Kada sam postavljen za direktora Železnica 2004. godine zatekao sam nekoliko kriminalnih projekata preko kojih se ogroman novac odlivao iz firme. Firma ‘Kombinovani prevoz’, iza koje je stajala DS, iznajmljivala je Železnici lokomotive koje su zbog starosti radile dva do tri sata dnevno, a isplaćivano je kao da su radile ceo dan, pa sam ih otkazao. To je kriminal koji treba ispitati", rekao je on.

Šarančić je negirao i da je bilo zloupotreba u nabavci vozova iz Švedske i istakao da je postigao veliki uspeh, jer je smanjio cenu za ukupno 350.000 evra za nabavku svih deset garnitura vozova.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend