Srbija

Sindikat traži smenu ministarke pravde

Beogradski odbor sindikata pravosudja zatražio je u ponedeljak smenjivanje ministarke pravde zbog potpisivanja sporazuma sa manjinskim sindikatom koji nije bio u štrajku i zbog grešaka u sprovedenoj reformi.

"Greške plaćaju poreski obveznici i one se mere stotinama miliona dinara. Osim njene smene, zahtevamo i smenu članova Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca kao važnih ‘činilaca za sprovodjenje reforme pravosudja", navedeno je u saopštenju tog sindikata.

Sindikat je izrazio očekivanje da će zaštitnik gradjana "iskoristiti svoja zakonska ovlašćenja i zatražiti razrešenje članova Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca i tako sprečiti njihovo prekoredno napredovanje kao nagradu za učinjeno".

"Piromanima koji su namerno podmetnuli požar ne sme se dozvoliti da ga gase. Reforma se ne može završiti u skladu sa evropskim standardima jer po njima nije ni započeta", ocenjeno je u saopštenju uz podsećanje na izveštaj Evropske komisije "da je reforma pravosudja sprovedena suprotno evropskim standardima".

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend