Srbija

Sindikati i predstavnici vlade bez dogovora

Predstavnici Vlade Srbije i četiri reprezentativna sindikata obrazovanja nisu na razgovorima u petak postigli dogovor i nastaviće pregovore sledeće nedelje, u ponedeljak ili utorak, rekli su agenciji Beta predstavnici sindikata.

Sindikati su posle sastanka ostali pri stavu da stupe u štrajk 28. januara i pri iznetim zahtevima, rekao je agenciji Beta predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Leonardo Erdelji.

On je precizirao da sindikati do 10 sati u ponedeljak dostave proračun o tome koliko bi ispunjenje njihovih zahteva opteretilo republički budžet.

Predstavnici Vlade Srbije i četiri sindikata razgovarali su o zahtevima sindikata pred najavljeni štrajk, i mogućnosti Vlade Srbije da te zahteve ostvare, obzirom na ekonomsku situaciju u zemlji.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend