Srbija

„Smena Jeremića posle izbora u DS“

Šef diplomatije Srbije Vuk Jeremić biće smenjen odmah nakon izbora u Demokratskoj stranci zakazanih za 18. decembar, piše "Blic".

List navodi da je najozbiljni kandidat za novog šefa diplomatije politički direktor Ministarstva spoljnih poslova Borko Stefanović.

Kako za "Blic" navode izvori bliski predsedniku Borisu Tadiću, odluka o smeni Jeremića doneta je nakon skandala s bojkotom dodele Nobelove nagrade za mir.

Nezadovoljstvo je počelo nakon ishitrenog podnošenja srpske rezolucije Generalnoj skupštini UN uprkos dogovorima sa EU, podseća list.

"Procenjeno je da je Jeremić postao neupotrebljiv kao šef diplomatije, ali i da ne treba čekati rekonstrukciju vlade za njegovu smenu jer se očekuje da neće mirno otići s vlasti. On je već interno rekao da nije spreman za ostavku", rakao je izvor "Blica" blizak Vladi Srbije.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend