Srbija

Sporazum Ražnatovićeve i tužilaštva pred sudom 9. maja

Viši sud u Beogradu zakazao je za 9. maj ročište na kom će razmatrati sporazum o priznanju krivice između folk pevačice Svetlane Cece Ražnatović, njene sestre Lidije Veličković Ocokoljić i Višeg tužilaštva u Beogradu, saopštio je danas taj sud.

Ražnatovićeva se početkom sedmice nagodila s tužilaštvom da prizna da je protivpravno prisvajala novac od transfera 10 fudbalera "Obilića" u inostrane klubove i bez dozvole držala 11 pištolja, u zamenu za godinu dana kućnog zatvora i mlilion i po evra novčane kazne.

Njena sestra Lidija Veličković Ocokoljić nagodila se s tužilaštvom da prizna da je pomagla sestri u malverazacijma sa transferom fudbalera, u zamenu za šest meseci kućnog zatvora.

Viši sud će tu nagodbu ramotriti na ročištu i ukoliko je usvoji, Ražnatovićevoj i njenoj sestri neće biti suđeno, već će im biti izrečene kazne koje su dogovorene s Tužilaštvom.

Ukoliko Ražnatovićeva i njena sestra budu osuđene na kućni zatvor, one će morati u toku izdržavanja kazne da nose elektronsku narukvicu oko noge, preko koje će Uprava za izvršenje krivičnih sankcija pratiti njihovo kretanje.

Više tužilaštvo u Beogradu krajem marta je podiglo optužnicu protiv Ražnatovićeve, zbog sumnje da je sa saradnicima protivpravno prisvojila oko četiri miliona nemačkih maraka i više od tri miliona dolara od transfera fudbalera FK "Obilić" u inostrane klubove, kao i držanja 11 pištolaj bez dozvole.

Posle osam godina istrage, koja je više puta proširivana, osim Ražnatovićeve optužnicom su obuhvaćeni njena sestra i nekadašnji rukovodioci "Obilića" Dragiša Binić i Jovan Dimitrijević zbog prodaje jednog igrača.

Sporazumom o priznanju krivice nisu obuhvaćeni Binić i Dimitrijević.

Posle podizanja optužnice, Više tužilastvo je naložilo sporovođenje finansijske istrage protiv Ražnjatovićeve i njenih sarodnika, kako bi se utvrdilo da li je njena imovina veća od legalno stečenih prihoda, ali je posle zaključenja sporazuma i ta istraga obustavljena.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend