Srbija

Srbija će učiniti sve da uhapsi begunce

Predsednik Srbije Boris Tadić razgovarao je u ponedeljak sa glavnim tužiocem Haškog tribunala Seržom Bramercom, koji je u poseti Beogradu povodom pripreme svog redovnog izveštaja Savetu bezbednosti UN.

Predsednik Tadić preneo je Bramercu da će Srbija nastaviti da čini sve kako bi locirala, uhapsila i izručila dva preostala haška optuženika, Ratka Mladića i Gorana Hadžića, saopštilo je Predsedništvo.

Bramerc je rekao da će izveštaj o saradnji Srbije sa Haškim sudom u sredu uputiti Savetu bezbednosti UN koji će o tome raspravljati 6. decembra, ali nije precizirao šta će se naći u izveštaju.

Odgovarajući na pitanje kada će se u izveštaju o saradnji Srbije naći termin "puna saradnja", Bramerc je rekao "da je teško u par reči svesti celokupan proces saradnje" i dodao da je to proces koji je "u prošlosti imao više nedostataka i više uspeha u poslednje vreme".

On je ocenio da ima prostora za unapredjenje, ali je takodje izrazio zadovoljstvo saradnjom sa Nacionalnim savetom za saradnju sa Haškim sudom i tužiocem za ratne zločine Vukčevićem, ocenivši da je ona bila dobra i profesionalna i da će to pomenuti u svom izveštaju.

Glavni tužilac Haškog tribunala danas je u Beogradu razgovarao sa premijerom Mirkom Cvetkovićem, predsednikom Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasimom Ljajićem i predsednikom Višeg suda Dragoljubom Albijanićem.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend