Srbija

Srbija mora da unapredi medijske slobode

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izjavio je u petak u Novom Sadu da u Srbiji još dosta toga treba da se uradi kako bi se unapredile medijske slobode i kako novinari ne bi radili u atmosferi straha.

Kacin je na otvaranju osnivačke konferencije Dunavske medijske mreže izrazio zabrinutost jer je Srbija u izveštaju organizacije Reporteri bez granica ove godine pala za 23 mesta u odnosu na prošlu godinu, pa se sada nalazi na 85. mestu u svetu po stanju medijskih sloboda.

On je osudio napade i pretnje novinarima u Srbiji i od vlasti zatražio da temeljno istraže sve takve slučajeve, a da odgovorne privedu pravdi.

Kacin je dodao da u Srbija ima i problem sa koncentracijom vlasništva nad medijima, monopolom na oglašavanje, kao i s manjkom transparentnosti u medijskom sektoru.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend