Srbija

Srbija motor pozitivnih promena u regionu

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u utorak u Štutgartu da je odluka Saveta ministara EU o kandidaturi Srbije za članstvo u EU izuzetno važan korak za Srbiju, ali i za Uniju.

Na otvaranju skupa o jugoistočnoj Evropi na medjunarodnom sajmu Global konekt, Tadić je ponovio da je članstvo u EU centralni strateški cilj Srbije i dodao da je kao predsednik učinio "sve da Srbija bude motor pozitivnih promena u regionu – u interesu mira, stabilnosti i boljeg života gradjana".

Tadić je naglasio da se "nesuglasice i istorijski konflikti u regionu mogu rešavati isključivo demokratskim i mirnim sredstvima, pa i onda kada problemi zadiru u samu suštinu državnog bića neke od zemalja".

On je ponovio da "Srbija nije i nikada neće" priznati nezavisnost Kosova, ali da je "ostala privržena dijalogu", dodajući da rezolucija koju je zajedno sa zemljama EU podnela u UN "pruža okvir za dijalog o otvorenim pitanjima izmedju Beograda i Prištine uz učešće EU".

Predsednik Srbije podržao je viznu liberalizacija za Albaniju i Bosnu i Hercegovinu "ne samo kao gest dobre volje, nego kao praktičan korak ka ubrzanju evropskih integracija čitavog regiona".

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend