Srbija

Srbija na Sajmu turizma Alpe Adrija u Ljubljani

U Ljubljani je u toku Sajam turizma Alpe Adrija na kojem je na zajedničkom štandu objedinjena turističa ponuda Srbije, Vojvodine, Beograda i petnaest opština u Srbiji, kao i nekoliko srpskih turističkih agencija.

"Tržište Slovenije je jedno od značajnijih tržišta za Srbiju o čemu svedoči i podatak da je u jedanaest meseci prošle godine Srbiju posetilo oko šezdeset hiljada turista iz Slovenije, koji su ostvarili stotinjak hiljada noćenja što predstavlja povećanje od osamnaest odsto", rekla je za Betu savetnica u Turističkoj organizaciji Srbije Gordana Cvetković.

Ona je rekla da su turisti iz Slovenije zauzimaju treće mesto po broju noćenja u Srbiji, kao i da je srpski turizam na sajmu ove godine na prvo mesto stavio letnje festivale, festival "Perspektiva" u Nišu, "Bir fest" u Beogradu i "Egzit" u Novom Sadu i druge manifestacije.

Posetioci srpskog štanda na sajmu u Ljubljani su pokazali najveće interesovanje za posetu gradskih centara, banja u Srbiji, kao i poznatih turističkih manifestacija medju koje svakako spada festival trubača u Guči.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend