Srbija

Srbija treba da učini sve što je u njenoj moći

Novi holandski premijer Mark Rute izjavio je da srpska vlada treba da učini sve što je u njenoj moći da haški begunci Ratko Mladić i Goran Hadžić budu pronadjeni i uhapšeni.

U intervjuu za Večernje novosti od subote Rute je rekao da bi dokaz za punu saradnju Srbije s Haškim tribunalom bila činjenica da Beograd čini sve što može u lociranju i hapšenju dvojice preostalih haških optuženika.

"Istina je da je za nas veoma važno da taj čovek (Ratko Mladić) bude lociran, uhapšen i izveden pred lice pravde. Zato želimo da srpske vlasti učine sve što mogu da se to i dogodi", rekao je novi šef holandke vlade.

On je rekao da ne želi da komentariše povećanje nagrade na 10 miliona evra za informaciju koja bi dovela do hapšenja Mladića, jer je to unutrašnje pitanje Srbije. "To je precizna mera koja se odnosi samo na srpsku vladu", dodao je Rute.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend