Srbija

Srpskim liderima se ne može verovati

Šef holandske diplomatije Maksim Ferhagen rekao je u julu 2009. godine državnoj sekretarki SAD Hilari Klinton da se srpskim liderima ne može verovati da će ispuniti obećanja i da jedno govore u ličnom konataktu, a drugo javnosti, navodi se u američkoj diplomatskoj depeši koju je objavio Vikiliks.

Depeša je 28. jula 2009. poslata ambasadama SAD u Hagu, Beogradu, kao i misijama u UN i NATO, pod oznakom "poverljivo".

Klinton i Ferhagen su 14. jula 2009. razgovarali o načinima za objektivnu procenu saradnje Beograda sa Haškim tribunalom.

Ferhagen se složio da je Srbija ostvarila napredak u saradnji s Tribunalom, ali je i dalje zabrinut što Beograd, prema izvašstaju glavnog tužioca u Hagu Serža Bramerca, ne saradjuje "maksimalno".

Holandski šef diplomatije je izrazio bojazan da bi srpski zvaničnici mogli da daju obećanja i da ih ne ispune, navodi se u depeši.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend