Srbija

Stefanović: Lažna vest da se u sredu uveče uvodi 24-časovni karantin

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović napisao je na Tviteru da nije tačna informacija koja kruži društvenim mrežama da će navodno u sredu biti uveden 24-časovni karantin, kao i da će građani dobijati SMS poruku odobrenja za izlazak na ulicu. U toku prethodne večeri su, podsetimo, pojedini korisnici MTS mreže dobili SMS od, kako je potvrđeno za Nova.rs, Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Kovid-19 u kojoj piše: "Situacija je dramatična. Približavamo se scenariju iz Italije i Španije. Molimo vas da ostanete kod kuće".

Osvrćući se na reakcije na društvenim mrežama tokom večeri, Stefanović je naveo da policija radi na utvrđivanju identiteta osobe koja širi lažnu vest.

„Informacija koja kruži društvenim mrežama o tome da se sutra uveče uvodi 24-časovni karantin, kao i da će građani dobijati SMS poruku odobrenja za izlazak na ulicu, lažna je vest. Policija intenzivno radi na utvrđivanju identiteta osobe koja širi ovu lažnu vest“, napisao je Stefanović na Tviteru.

Prethodno je za RTS u Vladi Srbije rečeno da nije tačno da će sutra u 18 časova biti uvedena 24-časovna zabrana kretanja i da će ukoliko dođe do ovakve mere, građani biti upoznati najmanje 48 časova unapred, prenosi FoNet.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend