Srbija

Stefanović: SNS-u ne trebaju finansijeri

Funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da se ta stranka "ne bavi ispumpavanjem državnog novca", odnosno da najveći deo novca dobija po osnovu broja narodnih poslanika u Skupštini Srbije.

Na pitanje novinara kada će SNS da objasni kako 95 odsto donacija za finansiranje izborne kampanje ima identičnu cifru, Stefanović je rekao da se nije time bavio, ali da je siguran da će stranka odgovoriti na sva pitanja, odnosno, da veruje da su već dali odgovore.

“Nama ne trebaju finansijeri, ne treba nam ni (Miroslav) Mišković ni bilo ko od tajkuna. Mi se ne služimo ispumpavanjem državnog novca, mi najveći deo budžetskih prihoda dobijamo po osnovu broja narodnih poslanika u Skupštini Srbije”, rekao je Stefanović u Pećincima, a prenosi N1.

On je dodao da će i ostali imati priliku da pokažu odakle im novac kojim raspolažu.

“Uvek mi je interesantno da vidim kako su se finansirali oni koji nemaju nijednog poslanika u Skupštini, a trošili su milione evra na internet kampanju i ostale kampanje. Nadam se da ćemo nekad i od Agencije za brobu protiv korupcije, ali i od svih ostalih medija, doći do tih pitanja pa da vidimo kako oni, koji nemaju zvaničnih državnih prihoda ni dinara, kako su uspeli da skupe milione”, rekao je Stefanović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je izjavio povodom navoda o pojedinačnim uplatama od po 40.000 dinara tokom predsedničke kampanje, da stranka ima “čiste pare sa računa države” i da je SNS-u “neka žena platila 19.000 dinara”.

Nekoliko ljudi posvedočilo je za Balkansku istraživačku mrežu da su novac dobijen od funkcionera SNS uplaćivali stranci pod svojim imenom pred predsedničke izbore. Zbog sličnih nalaza, ali iz kampanje 2014. godine, Agencija za borbu protiv korupcije prijavila je tu partiju Višem javnom tužilaštvu.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend