Srbija

Studenti proveli drugu noć ispred Vlade Srbije

Nekoliko desetina studenata Beogradskog univerziteta koji štrajkuju gladju, provelo je drugu noć ispred Vlade Srbije zahtevajući školovanje o trošku države za akademce koji imaju 48 poena i više.

Oni su hladnu noć tokom koje je pretežno padala kiša proveli u improvizovanom šatoru od najlona, postavljenom u Nemanjinoj ulici pored glavnog ulaza u zgradu Vlade Srbije.

Studenti očekuju da se danas u 13 časova sastanu sa gradonačelnikom Beograda Draganom Djilasom i dobiju pismene garancije o ispunjenju njihovih zahteva.

Juče je najavljeno da će uprava grada i Liberalno demokratska partija obezbediti sredstva za plaćanje školarine tim studentima.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend