Srbija

Sudije porotnici odustali od štrajka

Sudije porotnici odustali su u ponedeljak od najavljene privremene obustave rada pošto im je predsednica Visokog saveta sudstva Nata Mesarović obećala da će biti preispitana odluka o ukidanju paušalnih nadoknada.

Predsednik Društva sudija porotnika Srbije Branislav Stošić je Nati Mesarović preneo zahteve sudija porotnika, a ona je, prema Stošićevim rečima, rekla da će odluka o ukidanju paušalnih naknada biti preispitana na sednici Visokog saveta sudstva 9. decembra i pozvala sudije porotnike da dostave svoje predloge.

Stošić je, prenoseći reči Nate Mesarović kolegama koje su mirno protestvovale pred zgradom VSS-a, naveo da isplata naknada nije u nadležnosti te institucije, već Ministarstva pravde, ali da u nadležnost VSS-a prelazi od januara 2011. godine. Nata Mesarović je, prema Stošićevim rečima, rekla da će od ministarke pravde Snežane Malović tražiti da se do kraja godine isplate zaostale nadoknade.

Stošić je dodao da je postignut dogovor da sudije porotnici, kojih po njegovim rečima u Srbiji ima oko 3.350, ne obustavljaju obavljanje te funkcije i ocenio da je sastanak u VSS protekao u konstruktivnoj atmosferi.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend