Srbija

Svedoci saradnici danas o JSO

Saslušanjem nekadašnjih svedoka saradnika u policiji počinje sprovođenje istražnih radnji o pobuni JSO i političkoj pozadini ubistva Zorana Đinđića, piše Blic.

Tužilaštvo za organizovani kriminal u ovom pretkrivičnom postupku planira da sasluša 30 osoba, od kojih 20 u policiji.

"Sa starim svedocima saradnicima biće proveravane nove informacije o pobuni i političkoj pozadini ubistva premijera koje su dobijene od osoba koje imaju neposredna saznanja o ovim događajima", kaže za Blic izvor blizak istrazi.

"Tek nakon ovog ukrštanja informacija i ispitivanja još nekih svedoka, biće saslušane osobe protiv kojih će biti pokrenut krivični postupak", dodaje taj izvor.

Tužilaštvo za organizovani kriminal u ovom pretkrivičnom postupku planira da sasluša 30 osoba, od kojih 20 u policiji, i taj spisak je predat MUP, dok će 10 biti pozvano preko suda.

Osim svedoka saradnika, među onima koji će biti saslušani jesu i oni protiv kojih će tužilaštvo pokrenuti krivični postupak.

Svedoci saradnici na suđenjima za ubistvo premijera Đinđića i druge zločine zemunskog klana, 17 ubistava, tri otmice i terorističke napade na sedište DSS i preduzeće "Difens road" jesu Ljubiša Buha Čume, Miladin Suvajdžić – Đura Mutavi i Dejan Milenković Bagzi.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend