Srbija

Tadić i Jadranka Kosor o slučaju Purde

Predsednik Srbije Boris Tadić razgovarao je u ponedeljak uveče s predsednicom vlade Hrvatske Jadrankom Kosor o slučaju Tihomira Purde, saopšteno je iz kancelarije srpskog predsednika.

Tadić je u razgovoru istakao da "taj i druge slične slučajeve treba da razmatraju nadležna ministarstva i tužilaštva Srbije i Hrvatske, poštujući pravne sisteme obe zemlje".

Razgovor dvoje zvaničnika o slučaju Tihomira Purde inicirala je hrvatska premijerka, navodi se u saopštenju.

Purda (42), hrvatski državljanin, iz Vukovara, uhapšen 5. januara u BiH, na graničnom prelazu Županja-Orašje, a taj slučaj izazvao je oštra reagovanja u Hrvatskoj. On je uhapšen na osnovu poternice iz Srbije zbog ratnog zločina. U Sarajevu mu je odredjen pritvor do 18 dana, a u tom roku pravosudje Srbije treba da dostavi BIH eventualni zahtev za izručenje.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend