Srbija

Takmičenje interventnih timova

Zatvorenici često pokušavaju da u zatvor unesu nešto što nije dozvoljeno. Interventni timovi pokazali su da su odlično obučeni da razotkriju njihove namere.

Ako su zatvorenici makar i pomislili da u kazneno popravnu ustanovu unesu telefon ili drugi predmet, pripadnici interventnih timova pokazali su da to nije moguće.

Na osnovu iskustva iz svakodnevne prakse prikazali su i veštinu u sklapanju i rasklapanju pištolja i pušaka i rukovanja vatrenim oružjem.

A takmičenje su, pored odmeravanja snaga, shvatili kao vid druženja i razmene iskustava.

Interventni tim KPZ Niš osvojio je prvo mesto, ali su svi takmičari, prema oceni sudija, pokazali spremnost za obavljanje posla kojim se bave.

U 28 kazneno popravnih ustanova u Srbiji boravi skoro 12.000 lica lišenih slobode, sa kojima u sistemu izvršenja radi oko 4000 zaposlenih.

Za šest godina od kako je osnovan centar za obuku zaposlenih Uprave za izvršenje krivičnih sankcija različite programe obuke prošlo je oko 3000 zaposlenih , od čega najveći broj pripadnika službe obezbeđenja.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend