Srbija

Tamara Skrozza podnela ostavku u Izvršnom odboru NUNS-a

Novinarka Tamara Skrozza podnela je u četvrtak ostavku na mesto članice Izvršnog odbora Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), saznaje Cenzolovka.

Ovu informaciju kratko je za Cenzolovku potvrdio generalni sekretar NUNS Svetozar Raković.

Njena ostavka je usledila samo tri dana pošto je Izvršni odbor NUNS konstituisan, ali i dan nakon što je Skrozza u tekstu objavljenom na portalu Moj izbor žestoko kritikovala pojedine odluke NUNS.

Pre svega učešće tog udruženja na sastancima u Vladi Srbije na kojima je bila i savetnica predsednika Republike za medije Suzana Vasiljević, kao i pozajmicu od šest miliona dinara koju je Medija centar NUNS uzeo od Dragana Đilasa.

Ona je u tom tekstu napisala i da joj nije jasno kako su i zašto na konstitutivnoj sednici Izvršnog odbora NUNS „dovedeni u pitanje integritet i lojalnost kolege Vladimira Kostića koji je napisao tekst o pozajmici“.

„Udruženje koje u svojim redovima ima novinara dovoljno hrabrog da piše čak i ono što udruženju ne ide u prilog, trebalo bi da se ponosi“, napisala je tada Skrozza.

Skrozza nije želela da komentariše razloge za ostavku.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend