Srbija

U Skupštini oštra polemika o Paradi ponosa i nasilju

Početak rada Skupštine Srbije u utorak je obeležila burna polemika poslanika...

Početak rada Skupštine Srbije u utorak je obeležila burna polemika poslanika o Paradi ponosa i neredima koji su se u nedelju dogodili u Beogradu.

U okviru vremena za postavljanje poslaničkih pitanja, Demokratska stranka Srbije zatražila je od premijera Mirka Cvetkovića odgovor da li su tačni navodi da je Parada ponosa održana i pored procene bezbednosne službe da može doći do nereda i krvoprolića i ponovo optužila vlast da je odgovorna za nerede u Beogradu.

Liberalno demokratska partija je, medjutim, zatražila da premijer saopšti ko su organizatori nereda i rušenja Beograda u nedelju i ocenili da je Parada ponosa bila samo povodom "za nešto drugo – političko nasilje".

Zamenik šefa poslaničke grupe Nove Srbije Miroslav Markićević rekao je da državni vrh odlučio da se Parada ponosa održi bez obzira na procenu bezbednosne službe "da može da se desi ono što se desilo".

Raspravu je obeležilo i kažnjavanje većine poslanika Srpske radikalne stranke koji su odbili da sa klupa sklone transparente "Zaustavite ubijanje Vojislava Šešelja".

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend