Srbija

U Srbiji zbog oblačnosti nemoguće videti pomračenje

Pomračenje sunca u Srbiji ne može se nikako videti zbog oblačnosti, rečeno je agenciji Beta u Astronomskom društvu Rudjer Bošković.

Maksimum pomračenja u kom je Mesec zaklonio 85 odsto sunčevog diska prošao je nešto pre 9.30, ali ta pojava nije se mogla videti ni golim okom ni teleskopom zbog oblačnog vremena, rečeno je u tom društvu.

Pomračenje sunca u Srbiji počelo je u 7.40 minuta i trajaće do podne.

To je prvo u nizu ovogdišnjih delimičnih pomračenja Sunca. Do kraja godine dogodiće se još tri delimična pomračenja Sunca – 1. juna, 1. jula i 25. novembra. Takodje, nastupiće i dva totalna pomračenja Meseca – 15. juna i 10. decembra.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend