Srbija

Ubistvo Dade Vujasinović 17 godina nerasvetljeno

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) ponovo je u četvrtak, po 17. put, pozvalo policiju, tužilaštvo i pravosudje Srbije da rasvetle i procesuiraju ubistvo novinarke Radislave Dade Vujasinović.

"Punih 17 godina porodica, prijatelji i kolege Dade Vujasinović, cela domaća i medjunarodna javnost, čekaju na pravdu za Dadu. Vreme je da pravda bude zadovoljena, a krivci, inspiratori i ubice izvedeni pred sud i kažnjeni za veliki zločin počinjen nad jednim životom, jednom profesijom i slobodom. Država Srbije je dužna da omogući pravdu", izjavio je predsednik NUNS-a Vukašin Obradović povodom 17. godišnjice ubistva Dade Vujasinović.

NUNS je podsetio da je republička tužiteljka Zagorka Dolovac nedavno izjavila da su u ranijoj istrazi ovog ubistva postojali propusti slični propustima načinjenim u kasnijim ubistvima novinara Slavka Ćuruvije i Milana Pantića.

"Ti ‘propusti’ ukazuju na nameru prvih istražitelja da kompromituju istragu i žrtve. Izjava tužiteljke je ohrabrujuća, ali nije dovoljna jer je nova istraga otvorena pre više od dve godine. Mi tražimo rezultate. Ponovićemo i zahtev da i ovu istragu preuzme Tužilaštvo za organizovani krinimal od koga očekujemo da rasvetli i ubistva Ćuruvije i Pantića", naveo je Obradović.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend