Srbija

Udruženje: Proverite navode da filteri na elektrani ne rade

Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti predalo je Vladi zahtev da se provere navodi da filteri na termoelektrani Kostolac, plaćeni 130 miliona dolara, ne rade i ne smanjuju zagađenje vazduha.

Prilikom predaje zahteva aktivisti su ispred zgrade Vlade izveli performans sa zaštitnim maskama.

„Naš pravni tim je poslao Vladi Srbije zahtev za informacije od javnog značaja, jer prema izveštaju organizacije Bankwatch iz decembra 2019. godine, za filtere u Kostolcu B je utrošeno 130 miliona. Prema takođe tom izveštaju, ti filteri ne vrše redukciju zagađivanja“, kazao je Savo Manojlović iz Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti.

nastavak na N1

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend