Srbija

Uklonjeni portreti Nataše Mićić i Tomislava Nikolića

Portreti nekadašnjih predsednika Skupštine Srbije, Nataše Mićić i Tomislava Nikolića, uklonjeni su u petak iz hola Doma Narodne skupštine, gde su bili zajedno sa portretima svih predsednika parlamenta.

Te dve slike su medju 26 portreta predsednika Skupštine koje je naslikao akademski slikar iz Sombora Dragan Stojkov, a koji su izazvali negodovanje pojedinih poslanika i javnosti.

Nekadašnji predsednik Skupštine, koji je na toj funkciji bio svega nekoliko dana, Tomislav Nikolić kazao je agenciji Beta da nije tražio da njegov portret bude skinut i da je u medijima jedino govorio da izložena slika ne liči na njega. Nikolić je kazao da ga niko nije obavestio ni kada su postavljali njegovu sliku, ni sada kada su je skinuli.

Slike Dragana Stojkova, kako su ranije pisali mediji, koštale su oko četiri miliona dinara, odnosno svaki portret je koštao oko 150.000 dinara. Mediji su pisali i da je taj posao sproveden netransparentno i bez tendera, a da je bio poveren službi protokola. Ideja da se naslikaju predsednici Skupština bila je ideja šefa protokola Vojislava Glišića koji je zbog negativnih reakcija polovinom novembra ponudio ostavku.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend