Srbija

Unaprediti kontrolu prometa opojnih supstanci

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević rekao je u četvrtak u Skupštini Srbije da Predlog zakona o psihoaktivnim kontrolisanim supstancama treba da unapredi kontrolu proizvodnje, prometa i primene opojnih supstanci.

Obrazlažući predloženi zakon poslanicima, Milosavljević je kazao da su predložena rešenja u skladu sa Strategijom za borbu protiv droga koji je Srbija donela za period od 2009. do 2013. godine, a da psihoaktivne supstance obuhvataju i droge.

"Jedan od osnovnih ciljeva donošenja zakona je uspostavljanje ravnoteže izmedju adekvatne kontrole i suzbijanja zloupotrebe psihoaktivnih kontrolisanih supstanci da bi se istovremeno obezbedila dostupnost te supstance u medicinske, veterinarske svrhe i svrhe naučnog istraživanja", kazao je Milosavljević.

Ministar je naveo da se odredjivanjem i definisanjem liste psihoaktivnih kontrolisanih supstanci obezbedjuje pravni okvir za uredjivanje sistema njihove kontrole u proizvodnji, prometu i primeni.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend