Srbija

Upotreba dina kartice moguća u 185 zemalja

Guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić izrazio je u sredu očekivanje da će prihvatanje nacionalne platne kartice "dinakard" u inostranstvu doprineti da se sve veći broj plaćanja u zemlji obavlja platnim karticama.

Šoškić je istakao da se "dina" kartice od sada mogu koristiti u 185 zemalja na više od 15 miliona prodajnih mesta i njima podizati gotovina na 700.000 bankomata, i to preko mreže kompanije Diskaver fajnenšal servisiz s kojom je NBS potpisala ugovor o prihvatanju nacionalne platne kartice.

Plaćanje "dina" karticom i podizanje gotovine u inostranstvu moguće je samo ako kartica na poledjini ima logotipove prihvatnih mreza "Diskover kard", "Dajners klub internacional" i "Puls", dok "Dinakard" poslovanje u Srbiji ostaje isto.

Vlasnici "dina" kartice koji žele da je koriste u inostranstvu treba da u svojoj banci postojeću karticu zamene novom.

Promociji početka korišćenja nacionalne platne kartice u inostranstvu u NBS-u prisustvovali su izvršni potpredsednik kompanije Diskaver fajnenšel servisiz Dijen Ofereins, predsednik Dajners kluba internešenel Radživ Čandra i ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend