Srbija

Usvojen Akcioni plan za ispunjavanje preporuka EU

Vlada Srbije usvojila je u sredu Akcioni plan za ispunjavanje preporuka iz Izveštaja Evropske komisije o napretku za 2010. godinu radi ubrzanja sticanja statusa kandidata, saopštila je pres služba Vlade.

Usvojeni su i Predlog zakona o završnom računu budžeta Srbije za 2009. godinu i Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o pravu na besplatne akcije i novčanu naknadu koju gradjani ostvaruju u postupku privatizacije.

Vlada je donela Uredbu o slobodnom uvozu nafte i naftnih derivata od 1. januara 2011. godine i odluku o slobodnom formiranju cena naftnih derivata na domaćem tržištu kao i Uredbu o utvrdjivanju programa inovacione delatnosti za 2011. godinu. Usvojen je i Revidirani Memorandum o budžetu i ekonomskoj politici za 2011. godinu sa projekcijama za 2012. i 2013. godinu.

Doneta je odluka o usvajanju godišnjeg plana upotrebe Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama u 2011. godini kao i Odluka o učešću pripadnika Vojske Srbije u multinacionalnim operacijama u 2011. godini. Vlada je usvojila i Zaključak o podnošenju kandidature Srbije za članstvo u Komitetu za svetsku baštinu UNESKO za period od 2011. do 2015. godine.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend