Srbija

Utakmica bez incidenata

Ministar untrašnjih poslova Ivica Dačić zadovoljan je što je fudbalski derbi Partizana i Crvene Zvezde protekao bez incidenata.

Dačić je ocenio ispravnom odluka da utakmica ne bude odložena.

"Utakmica je odigrana pod pritiskom velikih bezbednosnih rizika koji su bili najavljivani i pod velikom hipotekom događaja koji su bili u Beogradu i Đenovi. Samim tim, želim da izrazim veliko zadovoljstvo što je ovaj veliki sportski događaj protekao bez i jednog većeg incidenta", naglasio je Dačić.

Dačić je zahvalio "upravama fudbalskih klubova koje su učestvovale u organizaciji ovog događaja, fudbalskoj asocijaciji Srbije i navijačima, pre svega što se pokazalo da je, ukoliko postoji dogovor i zajedničko učecšće i odgovornost svih aktera, klubova, fubalskog saveza, navijača i policije, ipak moguće organizovati i tako velike sportske dogadjaje, bez i jednog incidenta".

Ministar je precizirao da pre, za vreme i posle utakmice nije zabeležen ni jedan veći incident i podsetio da su samo privedena 34 lica zbog kršenja javnog reda.

"Mislim da je bila ispravna naša odluka da se utakmica odigra. Odlaganje bi bilo kapitulacija države pred problemima sa kojima se suočavamo", istakao je Dačić.

"Zato još jednom želim da zahvalim pripadnicima MUP-a i svima koji su danas dobro obavili svoj posao i tako priuštili građanima Srbije da uživaju u derbiju", zaključio je ministar Dačić.

Ministarka: Pobeda sporta nad nasiljem

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković kaže da je derbi između Crvene zvezde i Partizana predstavljao pobedu sporta nad nasiljem.

"Okupljeni navijači, igrači na terenu, institucije države, ali i sami klubovi, nedvosmisleno su pokazali da je njihov izbor sport i poslali pozitivnu sliku Srbije čitavom svetu. To je, nakon incidenata koje su huligani prethodnih dana izazvali u Beogradu i Đenovi, bilo od izuzetne važnosti za ugled naše zemlje", istakla je Samardžić Marković.

Ministarka je ocenila da je sa derbija poslata "jasna poruka da je Srbija zemlja sporta, a ne nasilja i huligana".

"Svest pravih navijača nađačala je danas nasilje i upućena je jasna poruka: Srbija je zemlja sporta, a ne zemlja nasilja i huligana. Huliganima nema i ne može da bude, mesta na sportskim stadionima, a huliganskom ponašanju nema mesta u društvu", istakla je Samardžić Marković

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend