Srbija

Vakcinacija dece mora da se nastavi

Mnogi roditelji se pitaju da li sada da vakcinišu dete po kalendaru vakcinacije, a zamenica direktora Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević ističe da je nedvosmislen stav da imunizacija ne sme da se prekine.

Kako je objasnila Kisić Tepavčević, ukoliko bi se prekinula imunizacija dece moglo bi da dođe do epidemije bolesti koje su podjednako opasne kao i infekcija koronavirusom.

Ona je objasnila da se intenzivno radi na reorganizaciji primarne zdravstvene zaštite i odvajanje objekata u koje će se upućivati sumnjivi na koronavirus, dok će se u ostalim zgradama nastaviti imunizacija.

„Roditelji će biti obavešteni“, istakla je Kisić Tepavčević.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend