Srbija

Veće akcize na cigarete od 1. januara 2011.

Specifična akciza na cigarete u Srbiji od 1. januara 2011. godine biće povećana sa 17,2 na 26 dinara po paklici.

Prema izmenama Zakona o akcizama, koji će se primenjivati od subote, povećana je i akciza na motorne benzine na 45 dinara po litru, dok će akciza na evro bezolovni motorni benzin (BMB) 98 i evro premijum BMB 95 iznositi 49,5 dinara po litru.

Akciza na dizel goriva biće 35 dinara po litru, na evro dizel 37 dinara po litru, a na tečni naftni gas 17,95 dinara po kilogramu, objavljeno je u Službenom glasniku. Kako se navodi, akciza na ostale derivate nafte biće 53,34 dinara po kilogramu.

Izmenama Zakona o porezu na dodatu vrednost (PDV) koje je usvojila Skupština Srbije 29. decembra 2010, predvidjeno je da se od 1. januara 2011. poreska stopa na južno voće povećana sa osam na 18 odsto.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend