Srbija

Više od 80 odsto Roma u Srbiji nezaposleno

Više od 80 odsto Roma u Srbiji je nezaposleno, a samo 15 odsto ima završeno osnovno obrazovanje, rečeno je u utorak na konferenciji "Uključivanje Roma u funkcionalno obrazovanje i zapošljavanje" povodom Medjunarodnog dana tolerancije.

"Sistem uključivanja Roma u društvo mora da bude unapredjen. O tome govore i loši statistički podaci da samo 0,04 odsto romske populacije ima završenu srednju školu", izjavio je predstavnik Kancelarije za sprovodjenje Nacionalne strategije Roma Ljuan Koka.

Povodom rešavanja problema Roma, Ujedinjene nacije su u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje u Srbiji i drugim institucijama pokrenule program zapošljavanja mladih koji će prolaziti obuke kako bi se lakše zaposlili.

"Pokušavamo da doprinesemo rešavanju problema nezaposlenosti i pomognemo mladim ljudima iz socijalno ugroženih grupa", rekao je program menadžer UN programa za zapošljavanje i migracije mladih Gerold Švarc.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend