Srbija

Vlada privrednicima dozvolila uvoz maski za zaposlene

Vlada Srbije saopštila je danas da je privrednim društvima, bez obzira na delatnost, dozvoljena kupovina maski i zaštitne opreme iz inostranstva za sopstvene potrebe.

„Sve kompanije sa teritorije Srbije mogu da uvoze maske i zaštitnu opremu isključivo za sopstvene potrebe – potrebe zaštite zdravlja svojih zaposlenih. Ovo je dopušteno uz jasno ograničenje da nije dozvoljena distribucija, prodaja trećim licima niti bilo kakva trgovina tim maskama i zaštitnom opremom“, navodi se u saopštenju.

Vlada je navela da je to odlučila zbog situacije u kojoj se Srbija nalazi i borbe protiv širenja zarazne bolesti izazvane korona virusom.

„Vlada će nastaviti da prati i osluškuje potrebe građana i privrede u vreme trajanja vanrednog stanja i trudiće da se da u datim okolnostima a shodno mogućnostima, svima obezbedi nesmetano funkcionisanje i što je najvažnije, zaštiti zdravlje svih svojih građana“, dodaje se.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend