Srbija

Vučić: CRTA i CeSID su laž, ispunili smo svih pet njihovih zahteva

Predsednik Srbije Alesandar Vučić ocenio je danas da su organizacije civilnog sektora "takozvana" CRTA i CeSID "laž" zbog toga što nikada nisu pomenule preporuke tih organizacija koje je aktuelna vlast ispunila.

“Pre tri meseca smo imali sastanak sa njima i predstavnicima međunarodne zajednice. Te organizacija su imale pet zahteva. O zakonima po hitnom postupku, o javnom slušanju u Parlamentu, o problemima opozicije sa amandmanima i rasprave o budžetu – sve smo to ispunili”, izjavio je Vučić tokom gostovanja na televiziji “Pink”.

On je istakao da se na tome vidi i “zla namera” političkog bloka i civilnog sektora.

Ocenio je i da bojkot izbora koji su najavili predstavnici opozicije može samo da njemu oteža pregovore sa Prištinom jer će ga “strani faktor” iskoristiti.

“Strani faktori će to iskoristiti, oni uvek postoje i oni ne žele snažnu srpsku državu”, izjavio je Vučić.

Istakao je da je “najveći otpor nezavisnosti Kosova – Aleksandar Vučić” i dodao su njegovi prethodnici učinili mnogo za nezavisnost Kosova.

Govoreći o prelaznoj vladi za koju se zalaže jedan deo opozicije, on je kazao da se prelazna vlada formira samo u krizama ili kada je odnos snaga u parlamentu isti.

“Prelaznu vladu ste imali u Crnoj Gori, imali ste i u Severnoj Makedoniji. Oni žele makedonski scenario (…) I ja im kažem još jednom – ja sam taj koji daje mandat bilo kom budućem predsedniku Vlade, ja to neću dok sam živda uradim”, rekao je on.

“Ne znam ko je, gde i za čiji novac kupio tenk”

Vučić je izjavio da bi, da su ga pitali, izdvojio novac od svoje plate za kupovinu tenka koji je postavljen ispred stadiona Crvene zvezde “Rajko Mitić” i dodao da bi samo pitao da li može da bude neki drugi simbol.

“Ne znam ko je kupio, gde i za čiji novac taj tenk. To je stvar navijača Crvene zvezde, nekada sam tome pripadao a sada sam samo navijač”, izjavio je on.

Govoreći o tenku u Nemačkoj u bojama jednog od klubova Bundeslige, on je ocenio da bi bio veliki problem da se to dogodilo u Srbiji.

Vućić je kazao da se neće odustati od izgradnje nacionalnog stadiona, da će on biti deo novog razvojnog projekta od koga je koristi imati Surčin, Obrenovac i drugi gradovi.

On je dodao da će se raditi na izgradnji novog dela grada, kao i na izgradnji hipodroma i atletskog stadiona.

“Neke zahteve Maje Pavlović moguće ispuniti, neke ne”

Govoreći o zahtevima vlasnice novosadske televizije Kanal 9 Maje Pavlović koja je štrajkovala glađu, izjavio je da neke zahteve moguće ispuniti, a neke nije.

On kazao da nema dilemu da je za neke zahteve Pavlović u pravu, i da se sa njom sastao u petak zato što smatra može da promeni neke stvari.

“Mislim da je njoj smetalo što joj se činilo da postoji drugačiji odnos države prema kanalu koji ona vodi”, rekao je Vučić.

Ocenio je da su neki očekivali da se nešto loše dogodi Maji Pavlović kako bi njega optužili za to.

“Srbija mora da bude kažnjena jer je saveznik Rusije”

Komentarišući to što Srbija nije pozvana na obeležavanje 80. godišnjice od početka Drugog svetskog rata u Poljskoj, Vučić je ocenio da to predstavlja revizionizam zato što Srbija “mora da bude kažnjena jer je saveznik Rusije”.

“Nisam bio srećan što nisam pozvan, a kada sam čuo izjavu predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović (da su Hrvati u tom ratu najstradalniji narod koji se borio protiv fašizma) bilo mi je drago jer bih možda ‘napravo nešto'”, izjavio je Vučić.

Dodao je da možda nije bio u Poljskoj, ali da će biti na obeležavanju na Crvenom trgu u Rusiji.

“Tamo ću biti sa najstradalnijim narodima. Uz Ruse, Jevreje, Beloruse i Poljake, najstradalniji su Srbi”, rekao je on.

Govoreći o Hrvatskoj za vreme Drugog svetskog rata, on je kazao da je “Nezavisna država Hrvatska bila dobrovoljna nacistička tvorevina koja je dočekala Nemce”, za razliku od Beograda koji je imao “marionetsku vladu zato što je kraljevska vlada bila poražena”.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend