Srbija

Vučić: Krenućemo na masovna testiranja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ćemo drastično uvećati testiranja u roku od 48 sati, te da mamo dovoljno testova za tih prvih nekoliko dana.

“Promenićemo pristup i politiku. Imaćemo drastično uvećanje testiranja potencijalno obolelih. Krenuće za oko 48 sati. Imamo dovoljno testova za nekoliko dana, a dobićemo još. Cilj je da obuhvatimo što više ljudi”, rekao je Vučić.

On je naveo da su mu kineski stručnjaci rekli da vremenski ne treba povećavati zabranu izlaska, odnosno policijski čas.

Vučić je rekao da je veoma važna striktna izolacija svakog obolelog i najavio žestoke kažnjavanje za one koji nisu poštovali meru samoizolacije.

“To ćemo morati da postignemo, Ako ne, imaćemo Italiju, Španiju. Bolje da krenemo u napad nego da korona izjedan naš organizam”, naveo je predsednik Srbije.

On je naveo da će i lakši bolesnici biti smešteni Studentskom gradu ili Sajmu, gde će biti spremno 3.000 kreveta. Kako je rekao, oni neće biti mešani sa najtežim bolesnicima, koji će biti smešteni na pulmologiji, KBC Dragiša Mišović, Zemunskoj bolnici i VMA.

“Zadiraćemo u zdravo tkivo. Prvo će pola biti pozitivno, zatim 40 odsto, pa 30 odsto… I sa apsolutno blagom slikom ljudi će ići u bolnice”, naveo je predsednik Srbije.

On je rekao da ćemo u roku od od 10-15 dana da imamo gotovo tri puta respiratora više nego pre krize.

“Oni su danas zlato na tržištu. Kinezi su nam dali značajnu količinu, deo smo kupili od njih. Cena im je između 26.000 i 40.000 evra”, rekao je Vučić.

On je naveo da ćemo sledeće nedelje imati 20 miliona hiruških maski. Proizvodi ih nekoliko fabrika.

“Dajemo im beogradskim apotekama po nižoj ceni, nego što smo ih nabavili, a njih ograničili po kojoj ceni mogu da ih prodaju”, istakao je on.

Predsednik Srbije je rekao da veruje da ako budemo dovoljno disciplinovani da možemo da se izvučemo sa najmanje teškim pozicijama.

“Izaći ćemo visoko i početi da se bijemo protiv virusa, da probamo da pobedimo u što kraćem vremenskom periodu”, dodao je Vučić.

Aleksandar Vučić i Ana Brnabić sastali su se danas sa stručnjacima iz Kine, koji pomažu Srbiji u borbi protiv koronavirusa. Na sastanku su bili i članovi oba krizna štaba – za suzbijanje novog korona virusa, koji predvodi premijerka Brnabić, kao i za otklanjanje posledica po privredu, na čijem čelu je predsednik Vučić.

Grupa kineskih stručnjaka u subotu je došla iz Kine kako bi Srbiji pomogla u borbi sa koronavirusom.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend