Srbija

Vučić s Makronom: Srbiji da se jasno kaže šta da očekuje od EU integracija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Parizu da je imao veoma srdačan, otvoren i prijateljski razgovor sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom. Vučić je preneo da je Makronu rekao da bi Srbija želela da joj se jasno kaže šta može da očekuje i čemu da se nada u budućnosti kada je reč o evropskim integracijama.

Predsednik Srbije je novinarima izjavio da je Makronu izložio detalje inicijative sa Severnom Makedonijom i Albanijom o „mini Šengenu“. Francuskog predsednika interesovalo je da li Vučić očekuje i druge zemlje regiona u toj inicijativi, a Vučić je istakao da se tome nada, prenose mediji.

Vučić kaže da je uveren da će Makron i javno podržati tu inicijativu.

Predsednik Srbije je rekao da je tokom večere, koju je Makron ranije priredio za učesnike Pariskog foruma o miru, razgovarao sa mnogim svetskim zvaničnicima, a sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom razgovarao je o Kosovu.  

Predsednik Vučić započeo je u ponedeljak trodnevnu posetu Francuskoj.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend