Srbija

Vučić sa Guterešom: Nastavak dijaloga kad Priština povuče iracionalne odluke

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antonijom Guterešom sa kojim je razgovarao o jednostranim potezima Prištine i situaciji u regionu, saopšteno je iz Kabineta predsednika Republike.

Kako je navedeno u saopštenju, predsednik Vučić zahvalio je generalnom sekretaru što je svojim saopštenjem izrazio zabrinutost zbog odluke Prištine da formira oružane snage i naglasio da je Priština svojim potezima ugrozila regionalnu stabilnost. 

On je istakao da se Srbija i dalje zalaže za nastavak dijaloga, nakon što Priština povuče iracionalne odluke. 

Dodaje se da je predsednik Vučić rekao da Srbija pridaje poseban značaj prisustvu i delovanju UNMIK na Kosovu i Metohiji, imajući u vidu da je političko-bezbednosna situacija na KiM još uvek nestabilna.

„Prisustvo i delovanje UNMIK na KiM je od ključnog značaja za Republiku Srbiju, budući da je okvir UN, zasnovan na ovoj rezoluciji, garant statusne neutralnosti međunarodnog prisustva u pokrajini“, izjavio je predsednik Vučić.

Vučić je prethodno, podsetimo, na sednici Saveta bezbednosti pozvao UN da preuzmu veću ulogu u budućnosti u dijalogu Beograda i Prištine.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend