Srbija

Vučić sa Palmerom i Rikerom: Srbija spremna za dijalog čim se ukinu takse

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Njujorku sa pomoćnikom američkog državnog sekretara Filipom Rikerom i specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom o mogućnosti da se otkloni prepreka za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

Vučić je rekao da je Srbija spremna da se vrati dijalogu po ukidanju taksi, jer se iskreno zalaže za postizanje stvarnog i održivog kompromisa u rešavanju pitanja Kosova i Metohije.

„Kompromis bi morao da uzme u obzir i da poštuje interese tamošnjih Srba, kao i očuvanje državnih i nacionalnih interesa Srbije“, rekao je Vučić, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Na sastanku je razgovarano i o situaciji na Zapadnom Balkanu i zajednički je konstatovano da su mir i stabilnost od suštinske važnosti za politički i ekonomski napredak, kao i evropski put celog regiona.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend