Srbija

Vučić Srbima s Kosova: Ništa neće biti odlučeno bez vas

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je Srbima na Kosovu i Metohiji da nijedna odluka neće biti doneta bez njih i da će im se obratiti u septembru. Vučić se telefonski obratio Srbima okupljenim na sastanku sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem na Tehničkom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici.

“Nijednu odluku bez vas nećemo da donesemo a ja ću u septembru mesecu da se obratim svim Srbima na Kosovu i Metohiji i da razgovaram sa svima vama. Želim da zajednički radimo i planiramo i živimo. Srbija je sa vama, Srbija je uz vas i uvek će biti tu”, rekao je Vučić.

On je dodao su raniji događaji “pokazali ko su oni koji ne žele da Srbi imaju bilo šta na Kosovu, da mogu da žive kao ljudi i ko su oni koji su protiv prisustva Srbije na Kosovu”.

“Daleko smo mi od bilo kakvog rešenja i zato ćemo nastaviti da se borimo i molim vas za podršku jer vi sa KiM znate ko se bori za Kosovo i Metohiju a ko ne”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da će Srbija na Kosovu ulagati novca “više nego ikada”.

“Zato što hoćemo da pokažemo da smo uz svoj narod bili, da uz svoj narod ostajemo i da ćemo uz svoj narod uvek da budemo”, rekao je Vučić.

Đurić: Imaćete “više Srbije” na KiM

Direktor Kancelarije za KiM poručio je Srbima s Kosova da će u narednom periodu imati “više svega”.

“Ono što danas odavde iz Kosovske Mitrovice želim da poručim svakom Srbinu na KiM – imate naču reč, da šta god bude bilo u narednom periodu, imaćete samo više i nemojte da vas bilo ko laže – nećete imati manje, ni novca, ni bezbednosti, ni bilo čega drugoga. Imaćete samo više – i bezbednosti, i novca i podrške, i više Srbije ovde na Kosovu i Metohiji”, kazao je Đurić.

Đurić je rekao da se ponosi izdržljivošću i hrabrošću Srba sa Kosova i zahvalio predstavnicima Srpske liste i narodu “koji je prepoznao i shvatio značaj ujedinjenja oko politike Beograda i države Srbije”.

“Uspeli smo da u teškom i neizvesnom vremenu u ruke državi Srbiji stavimo najsnažniji adut – slogu srpskog naroda i političkih predstavnika na Kosovu i Metohiji”, rekao je Đurić, a prenosi TV Most. 

Đurića i generalnog sekretara predsednika Srbije Nikolu Selakovića na severu Mitrovice dočekalo je nekoliko desetina ljudi.

Dvojica visokih beogradskih zvaničnika su na skupu sa Srpskom listom, građanima severa preneli da Srbima na Kosovu danas nego ikada više trebaju sloga i jedinstvo.

Oni su istakli da je prethodne nedelje došlo do pokušaja da se jedan deo crkve uvede na političku scenu.

Predstavnici Srpske liste su poručili da je istorijski trenutak za Kosovo i da ovo nije političko, već nacionalno pitanje. Oni su pozvali predsednika Srbije da “nastavi borbu za bolju budućnost Srba na Kosovu”.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend