Srbija

Vučić: Stefanović nije omogućio svom ocu korist, cene za GIM niže 2 ili 3 odsto

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas da u aferi "Krušik" postoji "jedina ozbiljna optužba" da je ugovarana niža cena prodaje oružja firmi u kojoj je zaposlen otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, ali da su to "za jedan, dva ili tri odsto niže cene", kao i da je državi "svejedno" jer je "važno da prodaje oružje".

Vučić ja gostujući na televiziji O2 rekao da će biti teško preduzeću „Krušik“ vratiti ugled posle svih neistina i besmislica koje su iznete.

„Naš je cilj da prodajemo oružje, naš je cilj da zarađujemo da bismo mogli da imamo 2.500 radnika u Valjevu u Krušiku“, ocenio je Vučić.

Vučić je ocenio da Stefanović nije omogućio svom ocu korist u kupovini oružjem i objasnio da „treba preći pet takozvanih prethodnih dozvola, a onda Ministarstvo trgovine daje konačnu dozvolu“ koju je, kako je istakao, „normalno da daje“.

„Ono daje dozvolu da li može bezbedno zaj tovar da se prebaci od, recimo Valjeva do aerodroma Beograd. Nikakve vlasti tu Ministartsvo unutrašnjih poslova i Nebojša Stefanović nisu imali“, istakao je Vučić.

Vučić je dodao da se „podigla velika dreka“ što se uzbunjivač Aleksandar Obradović nalazi u kućnom pritvoru i ocenio je da se „naš narod uvek se vezuje za žrtvu, makar bila i navodna žrtva“.

„Ljudi su zabrinuti i naše je da odgovorimo na racionalan način“, istakao je predsednik.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend