Srbija

Vučić za FT: Neka opozicija traži izbore

Predsednik Aleksandar Vučić u intervjuu londonskom Fajnenšel tajmsu odbacio je višenedeljne proteste protiv njegove vlasti i pozvao opoziciju da traži vanredne izbore.

U intervjuu koji je dao u nedelju, Vučić je rekao da bi zahtev za održavanje vanrednih izbora lako dobio i njegovu podršku i podršku njegove Srpske napredne stranke.

„Treba da slušamo narod, ali nikada neću biti spreman da slušam političke lidere koji su uništili budućnost ove zemlje“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije, kojeg Fajnenšel tajms opisuje kao „reformisanog nacionalistu“, rekao je da opoziciji „neće biti lako“ da ga pobedi.

„Oni su nervozni, ja sam zadovoljan: nema policije na ulicama, nema nereda, nema problema“, rekao je on.

Vučić je rekao je da su jedino mesto na kojem je moguće pokazati stvarnu volju biračka mesta.

Fajnenšel tajms navodi da hiljade građana Srbije na višenedeljnim protestima po snegu i temperaturama ispod nule protestuju zbog uticaja vlasti na medije i nasilja nad novinarima i opozicionim liderima.

Jedan od opozicionih lidera Dragan Đilas rekao je za Fajnenšel tajms da ne optužuje Vučića da je naredio napad na Borka Stefanovića što je pokrenulo proteste, ali da je on najviše zaslužan za atmosferu nasilja.

„Vučić je nacrtao metu na našim leđima“, rekao je Đilas.

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić optužuje zapadne lidere da žmure na sve autoritarniju Vučićevu vladavinu zato što se nadaju da će postići dogovor o Kosovu, preneo je Fajnenšel tajms.

„Da li zaista treba da čekate da se Kašogi momenat desi u Srbiji i kažete ‘ovako ne treba da izgledaju stvari u evropskoj državi’? Uveren sam da će se, ako nastavimo ovim putem, takav momenat dogoditi“, rekao je Jeremić.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend