Srbija

Vučić: Zabrana kretanja od 20h do 5h ujutro, počinje od sutra

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je Vlada Srbije donela odluku da je od sutra ujutro od 10 sati apsolutno zabranjen izlazak licima starijim od 65 godina u urbanim sredinama, a u seoskim sredinama - zabranjen je izlazak licima starijim od 70 godina. Od sutra od 20h do 5h sati ujutro uvodi se zabrana kretanja svim licima, niko ne može da bude na ulici, sem organa na zadatku i onih koji imaju radnu obavezu u trećoj smeni, dodao je.

Ovo uvodimo da bismo sprečili širenje virusa, istakao je.

Mi hoćemo vas da zaštitimo, ništa više od toga, rekao je Vučić na konferenciji održanoj posle sednice Vlade, obraćajući se penzionerima.

Naveo je da će se organizovati sve lokalne samouprave i da će pokušati do svih domova da dođu, preko mladih ljudi. Najavio je da će se otvoriti i specijalni supermarketi za penzionere nedeljom ujutro između 4 i 7h kad nema nikog na ulici, po posebnim pravilima, da će im biti obezbeđena maska i razmak između njih, dodao je.

Vojska Srbije će preuzeti sve granične prelaze, bolnice, migrantske centre, dodao je.

Vučić je rekao da je Srbija molila naše građane koji žive u inostranstvu da ne dolaze, ali da je oko 45.000 njih došlo u dva dana. „Od 7607 kontrolisanih lica, 5954 je policija pronašla kod kuće i oni su bili u izolaciji, čak 1653 nije pronađeno kod kuće. Ja sada pitam je li moguće da je neko toliko neodgovoran, da se tako ponaša. U Niš korona nam je stigla preko Lugana, u Kikindu preko Milana, Beograd kompletan preko Milana…“

Dodao je da će kazne biti veoma oštre.

Kada se završi borba sa koronom, naveo je, posvetiće se svi politici i dogovoru oko izbora. Rekao je da su se svi, na današnjem sastanku, učesnici izbora saglasili oko toga da o izborima nema reči dok traje epidemija. 

Hrane ima na pretek, kaže Vučić, dodajući da će se nešto i izvesti u region, kako bi susedima pomogli, u prvom redu BiH i Republici Srpskoj. Rekao je i da je Severna Makedonija uputila zahtev, koji će, kako kaže, biti ispunjen.

Kaže da pšenice ima za 10 meseci samo u rezervi, takođe da su velike rezerve i ulja.

Od 1. aprila povećaćemo plate zdravstvenim radnicima od 10 odsto, i niko u javnom sektoru neće dobiti otkaz a plate neće padati uopšte.

To možemo da izdržimo zahvaljujući dobroj fiskalnoj politici, naveo je.

Vlada je na sednici održanoj ranije u toku dana donela mere među kojima je zabrana izvoza svih lekova, kao i određivanje određenih objekata za karantinski smeštaj. Pooštrene su i mere okupljanja i boravka u zatvorenom prostoru i na javnim mestima.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend