Srbija

Vučić: Zatvaraju se svi granični prelazi u 8 ujutru

Presednik Srbije, Aleksandar Vučić izjavio je da će se od sutra zatvoriti svi granični prelazi za putnike drumskog, železničkog i rečnog saobraćaja.

Od sutra u 8 ujutru zatvaraju se svi granični prelazi za ulazak putnika koji se voze drumskim, železničkim i rečnim saobraćajem. Sem transportnih kamiona, niko više neće moći da uđe na našu teritoriju”, rekao je Vučić.

“Pored pomenute mere, ukidamo i međugradski saobraćaj. Od 12 sati voznog i autobuskog saobraćaja više neće biti. Poslednji polasci moraju da budu do sutra u 12 sati”, rekao je Vučić i dodao da automobilski saobraćaj  izneđu gradova neće biti zabranjen.

“U narednim danima donećemo dodatne odluke o vremenskom proširenju onoga što neki nazivaju policijskim časom.  To vreme ćemo proširiti i obavestiti vas do vikenda”, izjavio je predsednik Srbije.

On je dodao da će do utorka u Srbiji biti na raspolaganju 200 novih respiratora.

“Od presudnog značaja je disciplina naših ljudi. Imaćemo aparate i medicinsku opremu. Pre sat vremena u Beograd je stiglo 7 respiratora švedske proizvodnje, a čekamo još 9 iz Lajpciga. U subotu očekujemo još 100 repiratora koji bi došli kao donacija. Kupili smo ukupno 200 kliničkih respiratora i očekujemo da od utorka budu na raspolaganju našim lekarima”, rekao je Vučić.

“U ovom trenutku Srbija ima 103 lica sa potvrđenom zarazom korona virusa. Prešli smo tu brojku od 100. Od toga je 55 lica u bolnici, šest lica je u teškom stanju i nalaze se na respiratorima. Očekujemo u danima koji dolaze, a to vidimo i po reakcijama lekara, dalje ubrzano povećavanje broja zaraženih”, rekao je Vučić i dodao da je “Infektivna klinika u Beogradu gotovo puna”, te da se prelazi na bolnicu “Dr Dragiša Mišović.

Govoreći o zaraženima Vučić je rekao da je danas dvoje pušteno sa bolničkog lečenja jer su dva puta bili negativni na koronavirus, ali da svakog dana dolazi mnogo više.

“Taj period lečenja nije kratak, nama su bolnice sve punije, lekari se drže junački. Vojska i policija veoma dobro obavljaju svoj posao i verujem da ćemo moći da pomognemo lekarima da nastave u ovom tempu iako su umorni. Do sutra u 18 sati očekujemo da bude možda i najveći broj lica do sada zaraženih”, rekao je Vučić i dodao da je broj zaraženih od 100 važan jer je nakon toga broj zaraženih postaje sve veći i teško ga je kontrolisati.
“Pokušavamo da rast traje što duže i bude što sporiji”.

 

 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend