Srbija

Vukčević: Postoji opasnost da informacije cure

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je da postoji opasnost da "cure informacije"...

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je da postoji opasnost da "cure informacije" o akcijama prilikom potrage za haškim optuženikom Ratkom Mladićem i da se radi sve da se "preseku takvi tokovi".

Vukčević je u intervjuu za nedeljnik Vreme potvrdio da su pojedini haški begunci pre hapšenja i lociranja upozoravani, kao i da je sprovedena istraga oko toga ko je Stojanu Župljaninu javio da pobegne iz stana, ali da ništa nije otkriveno.

"Nismo saznali ko je to učinio. Nijednom do sada nismo utvrdili kako informacije cure", istakao je Vukčević. Tužilac je kategorički odbacio mogućnost da su informacije curile iz Akcionog tima.

Na pitanje postoji li opasnost da cure informacije i o akcijama potrage za Mladićem, odgovorio je "Naravno da postoji" i dodao da se čini "sve što možemo da se preseku takvi tokovi". Upitan koliko ima uspeha u presecanju tih tokova, Vukčević je odgovorio: "To ne znam. Očigledno je da rezultata nema".

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend