Srbija

Vulin najavljuje nabavku novih helikoptera od Rusije

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je na sastanku sa ministrom odbrane Rusije Sergejem Šojguom započeo razgovore o nabavci novog naoružanja od Rusije, četiri "Mi–17" transportna helikoptera i četiri "Mi-35" borbena helikoptera, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

„Nastavljamo vojno-tehničku saradnju daljim opremanjem i modernizacijom MiG-ova 29, zatim tenkova ‘T-72’ i borbenih vozila pešadije, kao i odredjenih tipova protivvazdušnog naoružanja. Naoružana Srbija je miroljubiva Srbija i garant mira na Balkanu“, kazao je Vulin, koji je danas počeo posetu Rusiji gde će učestvovati i na Moskovskoj konferenciji o medjunarodnoj bezbednosti.

Vulin je kazao da je svojim domaćinima preneo poruku predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da „dok je on na čelu države Srbija nikada neće učestvovati u sankcijama i antiruskoj histeriji“.

„Niko kao Srbija nije svestan koliko bole izmišljene laži i kada političari sude bez i jednog dokaza. Naš odgovor je da u tome nećemo učestvovati. Sve u svetu može da se promeni osim naših bratskih i prijateljskih odnosa“, rekao je Vulin.

Istakao je još jednom da je Srbija zahvalna zbog odnosa Rusije prema Kosovu i njene podrške teritorijalnom integritetu Srbije, kao i podrške u „svim bitnim spoljno-političkim pitanjima“.

„Rusija je uvek uz nas, razume i poštuje naše interese i u potpunosti razume i podržava našu politiku vojne neutralnosti“, kazao je Vulin.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu je rekao da su sastanci s ministrom odbrane Srbije „postali već tradicionalni“.

„Rado se sećam svečane proslave 73. godišnjice oslobodjenja Beograda. To je bio važan dogadjaj za mene i još jedna potvrda bratskih odnosa izmedju naših zemalja“, kazao je Šojgu.

Vulin se danas sastao i s generalnim sekretarom Organizacije sporazuma kolektivne bezbednosti (ODKB), general-pukovnikom Jurijom Hačaturovim koji je rekao da ODKB podržava vojnu neutralnost Srbije.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend