Srbija

Zahtev za izručenje Vučurevića u Šapcu

Zahtev Hrvatske za izručenje ratnog gradonačelnika Trebinja Božidara Vučurevića dostavljen je Višem sudu u Šapcu na dalje odlučivanje, rečeno je u petak agenciji Beta u Ministarstvu pravde Srbije.

Uz zahtev za izručenje poslata je i prateća dokumentacija Višem sudu u Šapcu koji odlučuje da li su ispunjeni uslovi za ekstradiciju. Na odluku tog suda strane imaju prave žalbe, a konačnu odluku donosi ministarka pravde Srbije Snežana Malović, rekli su u Ministarstvu.

Portparolka hrvatskog ministarstva pravosudja Vesna Dovranić izjavila je u petak da je to ministarstvo zatražilo od Srbije izručenje Vučurevića optuženog za ratne zločine nad civilima i uništavanje kulturnih i istorijskih spomenika na području Dubrovnika početkom 1990-ih.

Ona je rekla da je Hrvatska poslala potrebnu dokumentaciju za izručenje, a medju dokumentima koji su poslati u Beograd nalazi se sudska dokumentacija iz Županijskog suda i tužilaštva u Dubrovniku koje i tereti Vučurevića za bombardovanje područja Dubrovnika izmedju 1991. i 1995. godine.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend