Srbija

Zajednički stav za pomoć EU

Nacionalni koordinatori zemalja Zapadnog Balkana za korišćenje predpristupnih (IPA) fondova Evropske unije dogovorili su u ponedeljak zajednički stav o korišćenju te pomoći.

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Djelić je nakon sastanka nacionalnih kordinatora za IPA fondove Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Albanije, rekao novinarima da će biti predloženo postepeno povećanje podrške EU zemljama pre njihovog učlanjenja u tu zajednicu. "Zemlje koje su na putu evrointegracija bi zauzvrat dobijale manju pomoć nakon učlanjenja u EU", rekao je Djelić koji je nacionalni koordinator Srbije za IPA fondove. On je istakao da zemlje Zapadnog Balkana treba da dobiju mogućnost da zvaničnicima EU prikažu svoje budžete, kako bi dobile garancije EU za izlazak na tržište kapitala, što bi im omogućilo jefitnije finansiranje budžetskog deficita. "Dogovoreno je da zatražimo od EU da se blagovremo utvrde sve obaveze neophodne za dibijanje finansijske podrške te zajednice", rekao je Djelić.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend